Wednesday, December 7, 2011

After 20 Days

Hari ini genap 20 hari saya menjadi seorang isteri Alhamdulillah.
This is part of my wedding photos :)

Tema jawa - Persandingan di Dewan Saadah, Wisma Muis K.k



anyone who wants to use their services may visit their website here. http://qasehabadi.com/ 
Make up Artis saya Kak Aniza.. Sentuhan yang sangat cantik.. saya bagi 
FOR QASEH ABADI ^_^

18 November 2011 sah sudah saya menjadi isteri kepada 
Mohd Noorfahmi sukimi

Majlis Akad Nikah, Sepanggar



Gambar-gambar yang lain belum ada lagi .. hehe Tunggu Keluaran akan datang kekeke :p




Thursday, November 10, 2011

7 Hari Lagi

Assalamualaikum...

7 Hari Lagi ???

Oh.. Tidak!!!

hehehe...

Ramai yang tanya "sudah  bersediakah mau jadi bini org ?"

Jawapannya ???

Ok ja bah haha ^_^

... NO KOMEN SEBENARNYA ...

Pak pak bum bum..pak pak bum bum.. (bunyi kompang nih)

Adoyaiii...cepatlah selagi x selesai semuanya, selagi tulah aku susah hati 

tp mudah2an semuanya berjalan dengan lancar

Balik Rumah 2 hari sebelum dan 3 hari selepas ja

sorry abang, sayang tiada cuti sudah..merajuk si abang ^_^

16 nov - 23 nov sahaja, harap maklum!


18 NOVEMBER 2011 - NIKAH
19 NOVEMBER 2011 - SANDING
20 NOVEMBER 2011 - BERTANDANG


Ni banner yang ndak pandai siap2 walaupun beberapa bulan yang lalu sudh saya suruh siapkan.. last2 semalam adik tu cakap " akak maafla banner akak ni da byk tukar tangan sampai saya pun tak tahu nak buat mcmana " adoyaiiii.... mau marah pun malas sudh marah. balik2 call pun sama jak jawapannya . belum siap kak! belum email kak! suruh email ckp 'ok' tunggu tiada juga email hampeh!!


Ni lagi salah pic. adakah patut di masukkannya gambar adegan suap2 
(cewahh) tapi sudah tukar , ndak perlu risau lagi (harap2 boleh harap)
.....................................................
Tamat

eh 

belum lagi lah 


Capal abang belum beli lagi

alamak aii nanti ada yang berkaki ayam masuk dewan persandingan kekeke


Langsir Bilik Pun Belum Beli lagi

so maksudnya saya belum deko bilik pengantin saya lagi . arghh!!


Bakul-bakul utk 10 org my flower girl...

tapi yang tu sekadar hiasan sahaja ^_^

dulu waktu kakak saya kahwin, sayala deco bakul utk flower girl dia termasuk

 hiasan atas kepala diorang

sekarang ni, macam saya mau buat utk kahwin saya sendiri,

tapi saya tiada masa lahhh :'( 


cincin tuk abang saya pun belum cari lagi

cincin apa mau kasi beli dia ni ar ?

perak ? silver  ? >> eh bukan sama ka perak sama silver ??

emas ? haram lelaki pakai ..

stainless steel ?? 

huhuhuhu 

Wednesday, November 2, 2011

Selamat Ulang Tahun Sayang


Alhamdulillah hari ni genap umur saya 25 tahun. Muda lagi Bah kan hehe..Terima kasih kepada Family, Friend, My Fiancee yang tidak putus2 wish happy birthday dengan saya... Hadiah mana?? haha.. Since Small i Always celebrate my birthday untill im 24 years old. but this year.. i only celebrate without cake but my dear housemate spent me KFC hehee...TERIMA KASIH !!!
Ingat lagi waktu dulu WAJIB celebrate birthday saya. buat pun secara besar2an haha siap jemput kawan2, hias2 rumah ahha.. so sweet....teringin mau jadi budak2 balik. sekarang ni sudh besar susah sikit haha..
pasni celebrate dengan suami pulak hehe... mau minta hadiah besar2 haha..

Friday, October 28, 2011

Thursday, October 6, 2011

Kadang-kadang

Kadang-kadang,

Kerana terlalu sayang dengan seseorang,
Allah ambil dia dari kita.
Allah jarakkan kita dengan dia.

Untuk uji kita.

Masihkah kita sayang pada yang MENGURNIAKAN rasa sayang itu
Masihkah kita sayang pada yang MENGANUGERAHKAN rasa sayang itu.
Dan masihkah kita percaya pada aturan DIA.

Untuk sedarkan kita.

Bahawa ada DIA yang perlu lebih kita sayangi, lebih dari segala-galanya.

Dan

Kadang-kadang,

Allah ambil juga kembali orang-orang yang tidak kita hargai.

Saat Allah jarakkan kita,

lalu timbul rasa rindu dan menyesal,

Itu bukan untuk menghukumi kita.
Tetapi untuk memberi pengajaran.
bahawa bila kita tak mahu menyayangi mereka,
Allah akan mengambil mereka untuk disayangi lebih dari yang mahu kita lakukan

HARGAILAH

Bila anda telah dapat seseorg yg sgt menyayangi kamu
sebelum Allah tarik kembali dia dari kamu
Hanna Liza

Wednesday, October 5, 2011

From K.L tO Labuan

Welcome Home To bORnEO
Assalamualaikum... Long Time x tulis2 di Blog ni ^_^
Masa ni sy berada di Labuan ... Transfer di sini beberapa hari yg lalu...Alhamdulillah dapat jugak pindah walaupun banyak halangan. Pindah sebulan sebelum kawin. itulah yang dinamakan rezeki org mau berkahwin
Lebih kurang 43 hari lagi saya akan melangkah ke alam perkahwinan.. ermm macam lama lg kan ehhe tapi kawan2 ramai sudah yg tanya persediaan kawen mcmana ok ka tidak?? and I replied with a sweet smile...
InsyaAllah ada beberapa perkara lagi yang belum siap. Bilik Pengantin, Ujian HIV dan Borang Nikah.


Perasaan sedih sangat2 bila terpaksa meninggalkan insan yg saya sangat2 sayang di sana. Dia banyak membantu dan menjaga saya sepanjang saya berada di sana. walaupun baru setahun lebih mengenali dia tapi sangat2 cukup bermakna buat saya. Tapi cepat atau lambat saya akan tetap meninggalkan dia untuk membina keluarga yang baru dalam hidup saya. 

Terima kasih My friend... u r so meaning to me.. maafkan saya yang banyak menyusahkan hati kamu. semoga kebahagiaan itu kekal milik kita bersama. Happy dapat kenal dengan kamu semoga ikatan ini akan kekal hingga nafas yang terakhir. My mami always said it is not easy to find a good friends.
Fatimah Mohammed Osman



I will always remember that there is a someone love me so much.

Hanna Liza