Posts

Showing posts from July, 2017

CROISSANT BY MUNCHY'S

Image
Assalamualaikum,

Minggu lalu adalah minggu yang sangat memenatkan, apa tidak, jadual ke KL sebenarnya Sabtu, tapi delay punya delay banyak kali, last-last tiket hari sabtu tu kena cancel dan kena fly juga hari jumaat. Dahlah waktu bekerja, terpaksa ambil cuti semata-mata nak bersiap dan kejar flight jam 5 petang.

Tapi tak apa yang penting, segala urusan dah selesai dengan izin-Nya alhamdulillah. Oh ya sebenarnya nak cerita ni, kalau pergi KL je mesti perkara pertama yang akan keluar di fikiran dan mulut kawan-kawan, adik beradik dan orang-orang kampung adalah pasal "BUN". Belum naik flight lagi, dengar je KL mesti ada suara "KIRIM BUN-KIRIM BUN" dan yang pastinya semua orang tahu apa itu "BUN".

Alkisahnya, semalam waktu balik tu singgahlah Eraman kat bawah, untuk "PAJAK BUN" tu. Kalau tak pajak memang tak sah lah kan. tak adanya orang nak beli 1-2 bungkus je. Saya beli semalam pun dah RM50.00 . Pastu borong punya borong terjumpalah "BUN&quo…

ORGANIC BEAUTY SKINCARE BY VIVILIN LONDON

Image
Assalamualaikum korang, lama menyepi kan bukan apa minggu lalu keracunan makanan fuhhh haru sempat menginap dekat hospital. Insaf tak nak dah beli makanan sembarangan kat luar.

Oh ya Entry kali ni nak review tentang PRODUK BARU ni ha. Organic Beauty Skincare by Vivilin London. Owner produk ni orang Sabah tau. Bila tengok Owner dia fuhhh lawaaaa sangat. Kulit putih gebu! terbukti berkesan produk dia.

Produk ni ada sabun, krim malam, krim siang, serum dan supplement. Harga pun tak mahal korang. Pelajar pun boleh beli tau. Saya beli haritu satu set RM130. Kalau nak beli satu-satu pun boleh.

YANG PALING BEST SEBAB PRODUK NI DARIPADA BAHAN ORGANIC, SO JANGAN RISAU SEMUA PERINGKAT UMUR, JENIS KULIT SESUAI PAKAI.

Nak tahu lebih lanjut lagi? Jom baca kat bawah :

Nak Order boleh whatsapp Kak Sue :  017-818 6667









PORCELAIN DOLL SKINCARE MEMPUNYAI 4 SET DALAM 1 KOTAK YANG COMEL TU.  (4IN1 SET)

1.
PD Soap Bar
2 in 1 Scrub+Cleanser
Membersihkan kulit wajah secara lembut
Membuang kotoran & sel kulit mati
M…

CARA MENGEKALKAN BERAT BADAN MASA RAYA

Image
Assalamualaikum,

Salam Aidilfitri ke-10, waaa masih mood raya ni. #rayakan sebulan hehe. Hari raya adalah perayaan yang paling mengembirakan  seluruh umat Islam, bukan setakat orang islam je, orang bukan islam pun turut sama bergembira meraikan Aidilfitri ni. Mana tak nya, masa rayalah pelbagai makanan yang sedap-sedap dihidang. Ketupat, rendang, kari, kelupis, kuih raya, kek raya, daging, kari, ayam masak merah, kambing dan macam-macam lagi makanan yang ada (sampai keliru nak list haha) Setahun sekali tu nak jumpa. Bukan setakat makanan air pun sedap-sedap fuhhh...

TAPI..... ingat! berat badan pun macam-macam nombor dah nampak atas penimbang tu haha. Siapa kat sini masa puasa turun 5kg, masa raya dia naik 10kg? haha tu makan tak ingat dunialah tu hehe. Sebenarnya ada tips yang boleh kekalkan berat badan, walaupun korang melantak masa raya sampai tak ingat dunia.

TIPS saya satu je, makanlah banyak mana pun, tapi WAJIB minum air putih SAHAJA. Kalau saya memang cara ni berkesan untuk sa…

Giveaway 1,000 kotak Perlashine Percuma

Image
Assalamualaikum, harini tetiba rajin pula nak join contest Safiey Ilias ni. Dengar-dengar hadiah lumayan tau. Kot-kot rezeki korang dapat juga HADIAH KAT BAWAH NI.
Rezeki Raya ....



ATAU PUN DAPAT HADIAH NI? 



Sebelum tu jom baca KEAJAIBAN PERLASHINE KAPSUL MUTIARA NI

KELEBIHAN PERLASHINE KAPSUL MUTIARA

Hendak seribu daya,  tak hendak seribu dalih, Kalau nak duit raya, jom lekas-lekas klik link bawah ni.
http://sociali.io/ref/P7252267


SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

Image
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI  MAAF ZAHIR & BATIN
#teamrayakotamarudu #teamrayamembakut #teamrayakuning #teamrayacoklat #teamrayacarcamarba