Monday, July 24, 2017

CROISSANT BY MUNCHY'S

Assalamualaikum,

Minggu lalu adalah minggu yang sangat memenatkan, apa tidak, jadual ke KL sebenarnya Sabtu, tapi delay punya delay banyak kali, last-last tiket hari sabtu tu kena cancel dan kena fly juga hari jumaat. Dahlah waktu bekerja, terpaksa ambil cuti semata-mata nak bersiap dan kejar flight jam 5 petang.

Tapi tak apa yang penting, segala urusan dah selesai dengan izin-Nya alhamdulillah. Oh ya sebenarnya nak cerita ni, kalau pergi KL je mesti perkara pertama yang akan keluar di fikiran dan mulut kawan-kawan, adik beradik dan orang-orang kampung adalah pasal "BUN". Belum naik flight lagi, dengar je KL mesti ada suara "KIRIM BUN-KIRIM BUN" dan yang pastinya semua orang tahu apa itu "BUN".

Alkisahnya, semalam waktu balik tu singgahlah Eraman kat bawah, untuk "PAJAK BUN" tu. Kalau tak pajak memang tak sah lah kan. tak adanya orang nak beli 1-2 bungkus je. Saya beli semalam pun dah RM50.00 . Pastu borong punya borong terjumpalah "BUN" baru ni. Packaging nampak cantik, gambar pun menarik. Harga RM1.30. Borongla dalam 6 bungkus berlainan perisa. Dia ada perisa Chocolate, Caramel dan Vanilla. Pagi ni trylah makan satu bungkus. Not Bad lah rasa nya, biasa-biasa je, roti dia pun agak keras sedikit dan perisa yang kat dalam tu pun sikit je. Nasib baiklah tak borong banyak. Tapi tak mengapalah mungkin baru percubaan kan, harap-harap Munchy's dapatlah perbaiki apa yang kurang. Saya bagi 1 bintang untuk Munchy's. Bintang tu untuk packaging dan gambar.





And of courselah "BUN" favourite sepanjang zaman adalah GARDENIA. Pajak banyak-banyak, lain-lain jenis dan perisa.  Fuh heaven nya lah dah siap memborong. Selagi tak borong susah hati haha.



Siapa geng macam saya ni? WAJIB borong "BUN" kalau fly???
Share:
Read More

Thursday, July 20, 2017

ORGANIC BEAUTY SKINCARE BY VIVILIN LONDON

Assalamualaikum korang, lama menyepi kan bukan apa minggu lalu keracunan makanan fuhhh haru sempat menginap dekat hospital. Insaf tak nak dah beli makanan sembarangan kat luar.

Oh ya Entry kali ni nak review tentang PRODUK BARU ni ha. Organic Beauty Skincare by Vivilin London. Owner produk ni orang Sabah tau. Bila tengok Owner dia fuhhh lawaaaa sangat. Kulit putih gebu! terbukti berkesan produk dia.

Produk ni ada sabun, krim malam, krim siang, serum dan supplement. Harga pun tak mahal korang. Pelajar pun boleh beli tau. Saya beli haritu satu set RM130. Kalau nak beli satu-satu pun boleh.

YANG PALING BEST SEBAB PRODUK NI DARIPADA BAHAN ORGANIC, SO JANGAN RISAU SEMUA PERINGKAT UMUR, JENIS KULIT SESUAI PAKAI.

Nak tahu lebih lanjut lagi? Jom baca kat bawah :

Nak Order boleh whatsapp Kak Sue :  017-818 6667









PORCELAIN DOLL SKINCARE MEMPUNYAI 4 SET DALAM 1 KOTAK YANG COMEL TU. 
(4IN1 SET)

1.
PD Soap Bar
2 in 1 Scrub+Cleanser
Membersihkan kulit wajah secara lembut
Membuang kotoran & sel kulit mati
Melembutkan kulit
Kaya dengan Vitamin E

Kandungan Utama:
Poppy Seeds, Carrier oil, Cucumber extract, Tea Tree Oil, Lime Extract, Shea Butter, Vitamin E

2.
PD Ampoule
Dirumus khas menggunakan Lavender Officinalis Extract
Mencegah penuaan
Melembut dan menghidratkan kulit
Sekatakan tona wajah
Mencerah dan Glowing kan kulit
Anti Jerawat & Anti Aging
Memudarkan parut kesan jerawat dan jeragat
Menghilangkan black & white head
Menghaluskan kulit
Diperkaya dengan Vitamin E dan C

Kandungan Utama: 
Aqua, Lavender officinalis extract, Lime extract, Vitamin C & E, Virgin Oil, Aloe Vera

3.
PD Moisturizer
Bertindak sebagai pelembap kulit
Instant whitening
Sun Block with Spf30
Makeup Booster
Merawat masalah kulit
Anti Jerawat & Anti Aging

Kandungan Utama:
Aqua, Solanum Lycopersicum Fruit Extract, Aloe Vera Extract, Glycerin, Butylene Glycol

4.
PD Dream Screen
Krim siang yang ringan dan lembut (tidak berminyak dan tidak melekit)
Melindungi kulit dari kesan pencemaran persekitaran
Sekatakan tona dan mencerahkan kulit
SPF30 melindungi dari sinar UV
Membantu menggalakkan pembentukan hyaluronic acid yg sangat diperlukan oleh kulit
Mengurangkan kedutan wajah
Anti Jerawat & Anti Aging

Kandungan Utama:
Aqua, Rose officinalis flower extract, Tea Tree, Aloe vera, cucumber Extract, Essential Rose, Vitamin C & E, Virgin Oil, Rose Powder







Share:
Read More

Tuesday, July 4, 2017

CARA MENGEKALKAN BERAT BADAN MASA RAYA

Assalamualaikum,

Salam Aidilfitri ke-10, waaa masih mood raya ni. #rayakan sebulan hehe. Hari raya adalah perayaan yang paling mengembirakan  seluruh umat Islam, bukan setakat orang islam je, orang bukan islam pun turut sama bergembira meraikan Aidilfitri ni. Mana tak nya, masa rayalah pelbagai makanan yang sedap-sedap dihidang. Ketupat, rendang, kari, kelupis, kuih raya, kek raya, daging, kari, ayam masak merah, kambing dan macam-macam lagi makanan yang ada (sampai keliru nak list haha) Setahun sekali tu nak jumpa. Bukan setakat makanan air pun sedap-sedap fuhhh...

TAPI..... ingat! berat badan pun macam-macam nombor dah nampak atas penimbang tu haha. Siapa kat sini masa puasa turun 5kg, masa raya dia naik 10kg? haha tu makan tak ingat dunialah tu hehe. Sebenarnya ada tips yang boleh kekalkan berat badan, walaupun korang melantak masa raya sampai tak ingat dunia.

TIPS saya satu je, makanlah banyak mana pun, tapi WAJIB minum air putih SAHAJA. Kalau saya memang cara ni berkesan untuk saya, tapi lain orang, lain juga kesannya kan. Air berkarbonat segala tu JANGAN MINUM. Kalau korang amalkan cara ni, bukan setakat raya je, tapi masa bukan raya pun korang akan maintain kurus dan badan tak naik. hehe.

Tu je tips dari saya, semoga bermanfaat untuk korang semua.





Share:
Read More

Monday, July 3, 2017

Giveaway 1,000 kotak Perlashine Percuma

Assalamualaikum, harini tetiba rajin pula nak join contest Safiey Ilias ni. Dengar-dengar hadiah lumayan tau. Kot-kot rezeki korang dapat juga HADIAH KAT BAWAH NI.
Rezeki Raya ....

 KLIK UNTUK DAPAT HADIAH


ATAU PUN DAPAT HADIAH NI? 




Sebelum tu jom baca KEAJAIBAN PERLASHINE KAPSUL MUTIARA NI


KELEBIHAN PERLASHINE KAPSUL MUTIARA


Hendak seribu daya, 
tak hendak seribu dalih,
Kalau nak duit raya,
jom lekas-lekas klik link bawah ni.




Share:
Read More