Thursday, June 15, 2017

BAJU RAYA 2017




Assalamualaikum,

Alhamdulillah harini da masuk hari ke-19 kita berpuasa. Wah rasa tak sedar masa berlalu begitu cepat kan. RAYA IS COMING . yeah yeah .

Cerita pasal Raya ni, korang dah beli baju raya? apa tema tahun ni?  design apa? dan berapa pasang? Mesti ada yang pening kepala nak pilih baju raya kan. Selalunya orang perempuanlah yang banyak fikiran. Macam saya. haha. Selalunya tahun ke tahun macam-macam design yang akan keluar. Hah,kalau korang takde masa nak shopping kat Mall, nak jimat masa atau pun tak tahu mana nak pilih baju raya, jom tengok kat Baju Raya 2017  
Kat sana semua design dan brand ada tau. Korang tak payah bersusah payah menghabiskan minyak, menghadap jammed, berpanas berhujan untuk pergi cari baju raya kat luar sana.


Jangan risau lepas ni Cik Abang tak perlu tunggu lama sangat dah untuk Baju Raya 2017 ni. Sebab semuanya dihujung jari. Jangan lupa belikan Cik Abang sekali tau, kang merajuk pula sidia. hehe. Ada ke untuk lelaki? eh eh korang ni, zaman sekarang ni lelaki pun shopping online tau. Semua nak jimat sekarang ni, daripada berpanas, hadap jammed segala bagai, baik online je kan.


Design up to date tak?

Design apa yang korang nak? Peplum? Kurung? Kurta? Dress? Kebaya? baju Melayu semua ada. Tinggal pilih je nak yang mana.



Saya nak pakai baju macam artis tu, artis ni

Jangan risau  Baju Raya 2017 ni ramai pakaian dari pereka-pereka terkenal tau. Contohnya, Rizalman, Jovian, Minaz, Tom Abang Saufi dan lain-lain. Taip je design apa yang korang nak, keluarlah gambar-gambar baju raya yang meletop-letops. Kalau korang nak pakai sedondon dengan boyfriend ke, suami ke bagus sangatlah shopping kat sini ni.





So tunggu apa lagi? nak baju raya ke tak? Lambat nanti habis, tak dapat nak melaram dengan baju raya baru. Eh eh kita nak payung lagilah gambar-gambar Baju Raya 2017 tak boleh move on pula tengok koleksi baju raya semua ni haha.






-Jumpa Entry akan datang-








Share:

12 comments:

  1. cantik cantik za. berkenan pula design macam ni. untunglah kurus :D

    ReplyDelete
  2. Badan langsing mmg sesuai...
    Kalau yg mcm kak pip ni, mmg kelaut lah...I is gemuk.
    Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. badan berisi pun ok kak, yg penting pandai cari material

      Delete
  3. baju sda siap beli masa p keyel tu ari. skrg guyang kaki ja tggu raya, ruma nda payah kemas sb beraya pun d ruma parent ja tahun ni muahahha

    ReplyDelete
  4. Wahhhh cantik. tengan cari baju raya ni. hahaha.

    ReplyDelete
  5. adui tergoda tgk, smua design ctk2 lizaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... bulan puasa ni bukan setakat makanan ja, baju pun bikin mengoda hahhaa

      Delete
  6. Cantiknya baju raya kat Zalora nie. Rambang mata Migha:

    ReplyDelete