Friday, May 5, 2017

CARA TRACKING BARANG ONLINE

Assalamualaikum..

Harini saya nak kongsi satu kaedah yang paling cepat untuk tracking barang secara online. Kaedah kali ni bukan tertumpu kepada Poslaju, Skynet, ABX dan yang sewaktu dengannya. Tetapi iya melibatkan semua Company yang menyediakan perkhidmatan menghantar barang dimerata tempat.

1. KLIK LINK INI TRACKING BARANG ONLINE 

2. KLIK KOTAK YANG BERTANDA 1, KEMUDIAN IKUT STEP BY STEP MACAM DALAM GAMBAR

Pastu dia akan keluar banyak nama-nama Syarikat Penghantaran, 
pilih mana satu syarikat yang supplier atau kawan korang guna untuk pos barang-barang korang


Kemudian masukkan TRACKING NUMBER yang ada pada korang pada KOTAK yang bernombor 2


Lepas tu klik pada kotak yang bernombor 3



Kemudian nanti akan keluar macam ni. 
So kat sana korang boleh tahu perjalanan barang korang dah sampai kat mana.

- Jumpa ENTRI akan datang -








Share:

8 comments:

  1. punya best cmne..1website jak dpt track semua.

    ReplyDelete
  2. yep ju pun pakai web ni kalo mau check brg =)

    ReplyDelete
  3. selalu terkeliur dengan website dengan website pos laju tracking sendiri za. ingatkan spam :D selalu juga aku guna laman web ni. no choice kunun. kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... samalah.. skg mg pki yg ni saja

      Delete
  4. selalu beli online tapi tak tau macamana nak track barang.. Oh thank you sebab share

    ReplyDelete