Tuesday, June 24, 2014

Ambil Organ

Assalamualaikum... lately banyak dengar budak-budak kena culik. Ya Allah takut sangat. Otak ni tak habis fikir dimana mereka berada dan apa keadaan mereka sekarang. Tapi ramai yang kata sekarang banyak kes culik untuk ambil organ. Macam cerita kat bawah ni, saya dapat ni dari FB seseorang. Baca..baca...

Sweetrider Arn
kes penculikan kanak2 & wanita utk jual organ ke black market ni mmg betul tau. Bukan momok2 je. 2 minggu lepas waktu sy ke pekan golok ambik stok benang dgr org kt kedai tu duk ckp jumpa mayat budak dgn abdomen kosong. Dada yg terbelah dan biji mata dikorek. Bila tanya kat mana? Dia ckp di 'Waeng', iaitu daerah atas sikit drpd golok. Ya ALLAH. Dekat sgt tu ingatkan kejadian ni atas lagi mcm kat bangkok ke...lepas tu wanita td cerita lg dia kata org jahat tu nakkan wanita n kanak2, beberapa hari lepas ada ibu yg g ambik anak sekolah kena himpit dgn van yang dah siap buka pintu nak cekup diorang yg atas motor tu, nasib baik si ibu panjang akal dia terbalikkan motor dia walaupun dia cedera tp selamat sbb bunyi motor accident org pakat keluar tgk, so van tu tutup pintu n pergi cepat2. Dia kata lg, sindiket ni nakkan wanita n kanak2 je sbb lelaki merokok, organ dalaman byk yg rosak @ tak sihat. Tak laku jual. Lepas tu makcik yg sorang lg tu pun kata, sindiket diorang ni bukan org biasa2 ni, mesti ada 'bomo' terlibat sama. Bomo tu panggilan org siam utk doktor. Kalau org yg tak belajar nk ambik organ tak reti. Rosak lah. Tgk mcm dlm gmbr ni. Dia korek ambik brg2 dlm tu hidup2 tau! Jadi, awasi anak2 yer...utk kawan2 ku yg selalu lone ranger ke mana2 tu, plis plis be extra careful, while driving alone, shopping alone, and plis keep your loneliness tu yourself je! Xpayah update dlm fb, balik kg alone, pegi keja alone, duk rumah sorang2 atau dgn anak2 je suami outstation bagai. Tu mcm menjemput penjenayah la tu. Yg ada anak kecik tu kalau ke mana2 tolong sgt jgn lepas je anak2 walau anda rasa tak munasabah org jahat nk ada. Dia mengintai di sebalik baju2...ohh!! zaman sekarang jadi paranoid pun takpe kot! Sy tak kisah org kata sy paranoid ke apa! Sound system masjid skali aku pekik panggil malyka atau daddy nya yg ralit waktu membeli. Tak kisah habis org pandang.


Tengok kesian sangat orang tu, dalam keadaan yang masih bernyawa mereka ambil organ-organnya. Ni kerja orang Thailand ni. Sebab kat sana memang famous bab-bab ambil organ ni kan. Takutnya nak ke negara asing. Biarlah tak pergi langsung, cuti-cuti Malaysia lagi baik.

Ya Allah Lindungi Kami HambaMU Ya Allah
Engkaulah Penyelamat kami
Engkaulah Pelindung kami
Engkaulah Yang Maha Kuasa
AMIN

Share:

3 comments:

  1. Ya Allah ! ambil organ hidup-2 , sampai dh sanggup culik semata-mata nkkan organ . Nauzubillahi min zalik . Wanita & kanak-2 . Lepas ni kunci pintu pagar rumah . Nak keluar rumah pun rasa takut . Penggal kepala .

    ReplyDelete