Posts

Showing posts from June, 2014

Ambil Organ

Image
Assalamualaikum... lately banyak dengar budak-budak kena culik. Ya Allah takut sangat. Otak ni tak habis fikir dimana mereka berada dan apa keadaan mereka sekarang. Tapi ramai yang kata sekarang banyak kes culik untuk ambil organ. Macam cerita kat bawah ni, saya dapat ni dari FB seseorang. Baca..baca...

Sweetrider Arn
kes penculikan kanak2 & wanita utk jual organ ke black market ni mmg betul tau. Bukan momok2 je. 2 minggu lepas waktu sy ke pekan golok ambik stok benang dgr org kt kedai tu duk ckp jumpa mayat budak dgn abdomen kosong. Dada yg terbelah dan biji mata dikorek. Bila tanya kat mana? Dia ckp di 'Waeng', iaitu daerah atas sikit drpd golok. Ya ALLAH. Dekat sgt tu ingatkan kejadian ni atas lagi mcm kat bangkok ke...lepas tu wanita td cerita lg dia kata org jahat tu nakkan wanita n kanak2, beberapa hari lepas ada ibu yg g ambik anak sekolah kena himpit dgn van yang dah siap buka pintu nak cekup diorang yg atas motor tu, nasib baik si ibu panjang akal dia terbalikkan mo…

Jenayah Berleluasa

Image
Assalamualaikum bloggers yang disayangi jom kita borak pasal jenayah di negara kita yang semakin berleluasa ni.
Pembuangan bayi? Pembunuhan? Rogol? Samun? Langgar? dan blah blah blah..
Dunia semakin menghampiri kepada Akhirat. Sesama kita berbunuhan walau hal sekecil kuman sekalipun. Nyawa manusia kini tidak lagi bernilai...
Tapi ... sedihnya apabila seorang bayi yang tidak bersalah dibuang dan dibunuh. Apalah dosa anak kecil itu yang tidak mengerti apa-apa? Tidak adakah rasa kasih dan sayang sepanjang mengandungkan anak kecil itu? kenapa tidak dihindari sebelum ianya terjadi? Benarlah kata orang, remaja zaman sekarang sudah tidak kenal erti DOSA. 
Kadang-kala saya tertanya-tanya, apa yang mereka fikir dan rasa bila melakukan pembunuhan tersebut? Tidak adakah rasa takut dan sayang pada anak kecil itu? Ya Allah....... sampai hati mereka :'( Sakitnya hati yang melihat anak kecil dilakukan sedemikian. Apa dosanya????
Pembunuhan sesama sendiri. Pembunuhan yang kadang-kala tidak dapat…

NetBall Tournament

Image
Assalamualaikum hai bloggers maaflah lama sangat tak update blog ni. Sibuk sangat dengan latihan bola jaring dan persediaan tournament yang telah selesai pada hari kelmarin 15 jun 2014. Selepas 2 tahun meninggalkan dunia sukan, saya kembali lagi beraksi. cewah hehe..tapi macam biasalah bila lama tidak bersukan, keluar macam-macam penyakit sendi hikhikhik :p , tapi minat punya pasal main langgar ja. Alhamdulillah sepanjang kejohanan tiadalah cedera yang teruk sangat, cuma pergerakan terbatas sebab kaki nak guna lama, sayang kalau dah injured sana-sini. So main bola jaring punya kena slow-slow. Hah lagi satu korang jangan tak tahu netball lelaki pun ada taw..teror lagi diaorang main dari kita hikhikhik
ok macam biasa, sedikit perkongsian gambar sepanjang latihan dan perlawanan Bola Jaring yang dianjurkan oleh UITM Kota Kinabalu, Sabah. 13-15 Jun 2014 Bertempat di Dewan Persekutuan Mini Putrajaya, Sabah
 FRIENDLY MATCH DENGAN TEAM HAIBA   FRIENDLY MATCH DENGAN TEAM HAIBA