Tuesday, June 24, 2014

Ambil Organ

Assalamualaikum... lately banyak dengar budak-budak kena culik. Ya Allah takut sangat. Otak ni tak habis fikir dimana mereka berada dan apa keadaan mereka sekarang. Tapi ramai yang kata sekarang banyak kes culik untuk ambil organ. Macam cerita kat bawah ni, saya dapat ni dari FB seseorang. Baca..baca...

Sweetrider Arn
kes penculikan kanak2 & wanita utk jual organ ke black market ni mmg betul tau. Bukan momok2 je. 2 minggu lepas waktu sy ke pekan golok ambik stok benang dgr org kt kedai tu duk ckp jumpa mayat budak dgn abdomen kosong. Dada yg terbelah dan biji mata dikorek. Bila tanya kat mana? Dia ckp di 'Waeng', iaitu daerah atas sikit drpd golok. Ya ALLAH. Dekat sgt tu ingatkan kejadian ni atas lagi mcm kat bangkok ke...lepas tu wanita td cerita lg dia kata org jahat tu nakkan wanita n kanak2, beberapa hari lepas ada ibu yg g ambik anak sekolah kena himpit dgn van yang dah siap buka pintu nak cekup diorang yg atas motor tu, nasib baik si ibu panjang akal dia terbalikkan motor dia walaupun dia cedera tp selamat sbb bunyi motor accident org pakat keluar tgk, so van tu tutup pintu n pergi cepat2. Dia kata lg, sindiket ni nakkan wanita n kanak2 je sbb lelaki merokok, organ dalaman byk yg rosak @ tak sihat. Tak laku jual. Lepas tu makcik yg sorang lg tu pun kata, sindiket diorang ni bukan org biasa2 ni, mesti ada 'bomo' terlibat sama. Bomo tu panggilan org siam utk doktor. Kalau org yg tak belajar nk ambik organ tak reti. Rosak lah. Tgk mcm dlm gmbr ni. Dia korek ambik brg2 dlm tu hidup2 tau! Jadi, awasi anak2 yer...utk kawan2 ku yg selalu lone ranger ke mana2 tu, plis plis be extra careful, while driving alone, shopping alone, and plis keep your loneliness tu yourself je! Xpayah update dlm fb, balik kg alone, pegi keja alone, duk rumah sorang2 atau dgn anak2 je suami outstation bagai. Tu mcm menjemput penjenayah la tu. Yg ada anak kecik tu kalau ke mana2 tolong sgt jgn lepas je anak2 walau anda rasa tak munasabah org jahat nk ada. Dia mengintai di sebalik baju2...ohh!! zaman sekarang jadi paranoid pun takpe kot! Sy tak kisah org kata sy paranoid ke apa! Sound system masjid skali aku pekik panggil malyka atau daddy nya yg ralit waktu membeli. Tak kisah habis org pandang.


Tengok kesian sangat orang tu, dalam keadaan yang masih bernyawa mereka ambil organ-organnya. Ni kerja orang Thailand ni. Sebab kat sana memang famous bab-bab ambil organ ni kan. Takutnya nak ke negara asing. Biarlah tak pergi langsung, cuti-cuti Malaysia lagi baik.

Ya Allah Lindungi Kami HambaMU Ya Allah
Engkaulah Penyelamat kami
Engkaulah Pelindung kami
Engkaulah Yang Maha Kuasa
AMIN

Share:
Read More

Wednesday, June 18, 2014

Jenayah Berleluasa

Assalamualaikum bloggers yang disayangi jom kita borak pasal jenayah di negara kita yang semakin berleluasa ni.

Pembuangan bayi? Pembunuhan? Rogol? Samun? Langgar? dan blah blah blah..

Dunia semakin menghampiri kepada Akhirat. Sesama kita berbunuhan walau hal sekecil kuman sekalipun. Nyawa manusia kini tidak lagi bernilai...

Tapi ... sedihnya apabila seorang bayi yang tidak bersalah dibuang dan dibunuh. Apalah dosa anak kecil itu yang tidak mengerti apa-apa? Tidak adakah rasa kasih dan sayang sepanjang mengandungkan anak kecil itu? kenapa tidak dihindari sebelum ianya terjadi? Benarlah kata orang, remaja zaman sekarang sudah tidak kenal erti DOSA. 

Kadang-kala saya tertanya-tanya, apa yang mereka fikir dan rasa bila melakukan pembunuhan tersebut? Tidak adakah rasa takut dan sayang pada anak kecil itu? Ya Allah....... sampai hati mereka :'( Sakitnya hati yang melihat anak kecil dilakukan sedemikian. Apa dosanya????

Pembunuhan sesama sendiri. Pembunuhan yang kadang-kala tidak dapat diterima akal fikiran kita apabila membunuh hanya kerana perkara remeh. Dimanakah tahap kewarasan dan keimanan orang zaman sekarang? Sedih dan hancur hati keluarga si mangsa apabila ahli keluarga mereka dibunuh sesuka hati. Apatah lagi membunuh seorang anak kecil yang tidak mengerti apa-apa.

Pembunuhan yang terjadi banyak melibatkan kesan pengambilan dadah, begitu juga dengan kes rogol. Kes rogol beramai-ramai! YA Allah!!!! dimanakan akal fikiran mereka ketika itu? bila dadah sudah menguasai diri, mereka lupa mereka juga punya ibu dan saudara perempuan. Tidakkah mereka ingat itu? tidakkah mereka takut sekiranya keluarga mereka diperlakukan sedemikian? Kenapa perlu ambil dadah? untuk apa? dan siapa dalangnya? Dadah itu memusnahkan! memusnahkan seluruh hidup manusia dialam yang fana ini. Yang menjadi korbannya, adalah orang-orang yang tidak bersalah.

Ya Allah lindungilah kami umatMu. Tiada lagi tempat kami bergantung dan meminta selain daripada Engkau Wahai Tuhan kami. Engkaulah Yang Maha Kuasa, Engkaulah yang Maha Besar. Lindungi Kami Ya Allah, Lindungi Keluarga kami, Lindungi Anak-anak kami, Lindungi Saudara dan Rakan-rakan kami. Allahuakahbar Allahuakhbar.. Amin Yarabalalamin





بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ‘

BISMILLAAHIL LADZII LAA YADLURRU MA’AS MIHI SYAI’UN FIL ARDLI WALA FIS SAMAA’WAHUWAS
 SAMII’UL ‘ALIIM’ Artinya : " 

Dengan nama Allah, dengan nama-Nya tidak akan berbahaya sesuatu yang ada di bumi maupun yang ada di langit, dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui ". (H.R. Ahmad) 



Share:
Read More

Monday, June 16, 2014

NetBall Tournament

Assalamualaikum hai bloggers maaflah lama sangat tak update blog ni. Sibuk sangat dengan latihan bola jaring dan persediaan tournament yang telah selesai pada hari kelmarin 15 jun 2014. Selepas 2 tahun meninggalkan dunia sukan, saya kembali lagi beraksi. cewah hehe..tapi macam biasalah bila lama tidak bersukan, keluar macam-macam penyakit sendi hikhikhik :p , tapi minat punya pasal main langgar ja. Alhamdulillah sepanjang kejohanan tiadalah cedera yang teruk sangat, cuma pergerakan terbatas sebab kaki nak guna lama, sayang kalau dah injured sana-sini. So main bola jaring punya kena slow-slow. Hah lagi satu korang jangan tak tahu netball lelaki pun ada taw..teror lagi diaorang main dari kita hikhikhik

ok macam biasa, sedikit perkongsian gambar sepanjang latihan dan perlawanan Bola Jaring yang dianjurkan oleh UITM Kota Kinabalu, Sabah.
13-15 Jun 2014
Bertempat di Dewan Persekutuan Mini Putrajaya, Sabah

 FRIENDLY MATCH DENGAN TEAM HAIBA
  FRIENDLY MATCH DENGAN TEAM HAIBA
















Share:
Read More