Wednesday, April 30, 2014

Bengkel Solekan MUA Amy Touch

Assalamualaikum
Sedikit perkongsian sepanjang menjadi Model Bengkel Solekan MUA Amy Touch.

Alhamdulillah walaupun penat berniaga,
dapat juga menjalankan tugas yang diberikan.
Kaki sakit bukan main, lepas tu sepanjang event kena pakai heels.
Sampai luka kaki ni :( dan yang stressnya bila diminta catwalk!
Dahlah latihan tak ada, Raptai pun takda tiba-tiba ada catwalk pulaaaa. Masa perbincangan haritu tak ada pun kata nak catwalk. huhuhu :( 
masa catwalk tu sampai lupa step. 
Stress sungguh! penat jangan cakaplahhh...
dah lah tengah bendera merah lagilah stressssss......
Tapi apa pun syukur semuanya berjalan dengan lancar

Bersama MUA Amy Touch
Baju Sponsor daripada Butik Perkahwinan Brunei Darussalam





Juru makeup saya daripada Brunei
Kak Leziana 
nama saya pula Lyziana hehehe
ada jodoh kan kan :)



Menunggu giliran untuk Catwalk

Bersama rakan-rakan seperjuangan


Bersama Cousin Tercinta Sis Linda Calista


Bersama MUA Sis Dayang dan Sis Adel
diorang ni kawan lama saya


Barisan Para Model Bengkel Solekan MUA Amy Touch

Minggu yang Menyeronokkan

Assalamualaikum dan Alhamdulillah 
minggu lalu adalah minggu yang menyeronokkan bagi saya, 
team saya dan pengalaman buat diri saya sendiri. 

26.04.2014 
Kami  telah join booth dekat Karamunsing, Kota Kinabalu
yang dianjurkan oleh Rough Street. Alhamdulillah sambutan yang sangat mengalakkan dan rezeki yang tidak putus-putus sehinggalah akhir Bazaar.

Lama rasanya tidak berblogging kan,
macam biasalah sentiasa sibuk dengan dunia sendiri hahaha.
tapi jangan ingat saya tak jenguk blog korang, korang dan korang tau,
kata orang diam-diam ubi berisi hehehe.
Walaupun saya tak update entry tapi saya baca juga entry orang lain,
cuma kekadang tu kepala ni dah tak boleh nak fikir apa lagi so saya pun keep quite hehe.

Tapi harini hahhhhh...nampak tak, nampak tak? 3 Give away saya ikut tau.


Kalau korang nak join jomlah, kita support kawan-kawan kita ni.

Dibawah ni saya kongsikan sedikit gambar-gambar sepanjang aktiviti yang saya ikuti.





GA cuci lemari by mamamursyid.blogspot.com

Assalamualaikum 
ok mula-mula tengok tajuk GA ni, ingat dia nak suruh kita cuci almari dia, rupanya dia nak bg hadiah yang ada dalam almari dia hehehehe..
Suspen kita taw.... :p

Ok jom lah kita JOIN GA akak ni
BEST tau hadiah-hadiahnya.
Korang tak nak ? tak nak rugi.......
hewhewhewhew

KALAU NAK BEREBUT HADIAH DENGAN SAYA JOM JOIN DAN KLIK LINK NI 






  Siapa nama anak saya?
ahmad mursyid

 Apa pekerjaan saya?
Guru dan juga surirumahtangga


SEMOGA BERJAYA KENGKAWAN :)

Segmen First Annivessary Blog Asha Lya

Photobucket

ALHAMDULILLAH.... 
dapat juga ikut GA Lya ni hehe
Tak reti sebenarnya nak buat Backlink ni hehe
TRY & ERROR
Last-last dapat hehehe.....

JOM JOIN GA BLOG ASHA LYA

Banyak hadiah menarik tau :)
SEMOGA BERJAYA SEMUA 

BTW HAPPY BIRTHDAY BLOG ASHA LYA 
Dalam Blog ni lah kita dapat mengeratkan silaturahim
 dan berkongsi pengalaman hidup suka duka bersama kengkawan yang lain.
Tak kira dimana dan bila semuanya mudah dengan hanya di hujung jari sahaja.
Semoga perkenalan ini untuk selamanya.
Amin.

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....

Tuesday, April 22, 2014

Karnival Food and Fashion

Assalamualaikum Bloggers
Lama tak update blog kan
Busy sangat-sangat dengan tugasan harian dan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu
sihat tak bloggers yang lain ni?
Ada hot story? eh eh macamla tinggal kat hutan kan sampai hot story pun tak tau haha..
gurau ja..
Oh ya sebelum terlupa saya nak invite semua kengkawan bloggers datang ke 
Karnival Food and Fashion pada 26 April 2014 bertempat di Karamunsing Old Taxi Stand bermula pada jam 9.00 pagi sehingga 6.00 petang. Booth kami bernombor RS 19 & RS 20. Banyak barangan menarik yang akan kami jual tau. Harga? mestilah yang murah dengan kualiti yang terrrrrbaekkkkk! Kami juga ada hadiah misteri bagi pengujung yang bertuah tau. Jadi, kalau nak hadiah kenalah datang Booth kami. Setiap orang yang datang pun kami akan bergambar dan beramah mesra..aisehhh untuk mengeratkan silaturahim katakan hehe.. Jadi anda semua dijemput ya. Untuk bloggers yang di Semenanjung pun dijemput hadir cuma bajet kapal dan tempat tinggal sendiri tanggung ya hahaha... Jahat tak jahat tak? mueheheh jangan marah. Manalah tahu ada yang sedang bercuti-cuti ke Sabah masa tu, jadi bolehlah singgah sebentar :)


Tuesday, April 8, 2014

Friday, April 4, 2014

MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway

Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)


Ucapan ikhlas dari saya...

 Selangkah masa berlalu sebagai suami isteri, selangkah juga kita akan mendekati ke pintu syurga. Jadilah isteri dan suami yang terbaik diantara satu sama lain. 
Doa saya semoga sentiasa berbahagia menempuhi perjalanan hidup berdua.
Tidak ada pernikahan yang bahagia, tanpa pengorbanan yang tidak pernah berakhir. 
Wasalam

Dimasa Kecil

Assalamualaikum

Setiap orang mesti pernah melalui zaman kanak-kanak, begitu juga dengan saya. Masa kecil kita, dihabiskan dengan pelbagai bentuk permainan dan dalam kepala otak ni asyik nak main saja kan hihi :p lepas tu nak jadi ketualah, sampai bergaduh-gaduh hehe bila ingat balik lucu kot. Sampai ada yang tak nak kawanlah, pura-pura kawanlah hehe....

Tapi bila dah besar semuanya dah tak boleh  nak main lagi. Sebab tak sesuai la tua-tua nak main permainan budak-budak hahaha.Tapi dekat Legoland ka genting highland ka, tua ke muda ke kanak-kanak ke semua pun boleh main kan kan. Rasa jugalah macam budak kecil balik hehe.

Ok antara permainan-permainan dibawah ni mana satu yang korang pernah main dan rindu nak main?


saya pernah main no.2 / no.6 / no.7 / no.8 dan no.9 

Tapiyang saya hairan, kalau dok Semenanjung musim main getah (no.9), Sabah Sarawak pun main sama. Pelik tak pelik tu kanak-kanak 1 Malaysia main permainan yang sama sedangkan dulu bukan boleh post dekat FB pun bgtau harini main apa esok main apa kan kan .....

Cer jawab sikit....

Thursday, April 3, 2014

Bersalin dalam air ???

Assalamualaikum,
Siapa yang pernah bersalin dalam air? Angkat tangan!!! 
Tahniah dan syabas kerana anda berani melakukan hal-hal sedemikian.
Saya kalau boleh nak bersalin main potong saja, lalu bawah pun tak berani hihihi
Okey mari kita baca Fakta berkaitan bersalin dalam air. Semoga memberi manfaat kepada para ibu diluar. Manalah tahu lepas ni ada yang hendak mencuba.Jadi selamat maju jaya :)

Kaedah bersalin di dalam air menjadi salah satu pilihan terbaik kerana ia mengelakkan anda menggunakan ubat penahan sakit ketika bersalin. Kaedah ini mengurangkan rasa sakit para ibu. Ketenangan yang dirasai saat badan direbahkan ke dalam air yang sedikit suam mampu mengurangkan kesakitan yang dialami.

Terdapat beberapa sebab yang menghalang seseorang untuk melahirkan bayi di dalam air.
 Kesihatan
Sekiranya anda adalah penghidap diabetes, sakit jantung atau sakit buah pinggang, kaedah ini tidak sesuai untuk anda. Penyakit yang boleh berjangkit melalui air seperti herpes juga tidak sesuai untuk melakukan kaedah bersalin di dalam air.

Tidak cukup bulan
Bayi yang dilahirkan tidak cukup bulan tidak boleh dilahirkan di dalam air. Sebaliknya, para ibu perlu menggunakan teknik bersalin yang normal.

Kelahiran kembar
Sekiranya anda bakal melahirkan bayi kembar, kaedah normal lebih sesuai. Ini adalah supaya doktor dapat memberi perhatian kepada kedua-dua bayi yang baru dilahirkan.

Khidmat profesional
Untuk memilih kaedah kelahiran di dalam air, anda perlu memastikan bidan atau doktor yang bakal merawat anda. Pastikan mereka adalah orang yang profesional dan biasa menerima kelahiran di dalam air.

Wednesday, April 2, 2014

Ingat! Jangan Lakukan Ini Sepanjang Hidup Anda!!!


Ingat!! Jangan Lakukan 24 Perkara Ini Dalam Hidup Anda
1 Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan in tidak disukai oleh ALLAH s.w.t.
2 Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai alas kaki(selipar).Dikhuatiri terbawa keluar najis dan mengotori seluruh rumah kita.
3 Jangan makan dan minum dalam bekas yg. pecah @ sumbing. Makruh kerana ianya merbahayakan.
4 Jangan biarkan pinggan magkuk yg. telah digunakan tidak berbasuh.Makruh dan mewarisi kepapaan
5 Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal (kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat)
6 Jangan makan tanpa membaca BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM dan doa makan.Nanti makanan yg. dimakan adalah dari muntah syaitan.
7 Jangan keluar rumah tanpa niat membuat kebajikan @ kebaikan.Takut-takut mati dalam perjalanan.
8 Jangan pakai kasut atau selipar yg. berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.
9 Jangan biar mata liar di perjalanan. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.
10 Jangan bergaul bebas ditempat kerja. Banyak buruk dari baiknya.
11 Jangan menangguhkan taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.
12 Jangan ego untuk meminta maaf kepada kedua ibubapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.
13 Jangan mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak siratulrahim.
14 Jangan lupa bergantung harap hanya kepada ALLAH s.w.t dalam setiap kerja kita. Nanti sombong bila berjaya dan kecewa pula bila gagal.
15 Jangan bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.
16 Jangan banyak ketawa nanti mati jiwa.
17 Jangan biasakan berbohong kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih sayang org.kepada kita.
18 Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan kerana doa makhluk yg.teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH s.w.t.
19 Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan kekal selamanya. Carilah kehidupan dunia untuk akhirat.
20 Jangan duduk dalam bilik air terlalu lama kerana disitulah tempat tinggal jin kafir dan syaitan.
21 Jangan merokok dan memasang kemenyan kerana asap itu adalah makan jin.
22 Jangan lupa membaca BISMILLAHIRRAHMANNIRAHAIM dan salam ketika masuk kerumah dikhuatiri jin dan syaitan masuk bersama.
23 Jangan memakai tangkal kerana ALLAH s.w.t tidak sempurnakan agama seseorang itu jika memakai tangkal ini adalah kerana dikhuatiri kita bergantung kepada tangkal bukan kepadaNYA.
24 Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata jangan sebab semuanya untuk kebaikan dan sesungguhnya ALLAH s.w.t itu lebih mengetahui.Yang baik itu adalah dari ALLAH s.w.t dan yg.buruk itu dari hambanya juga.
Kongsikan kepada rakan-rakan anda dan juga ahli keluarga anda. agar kita semua dapat melakukan amar ma’ruf, nahi mungkar.. in shaa Allah.


INGAT JANGAN LUPAKAN SAYA DAN BABY AKIM!!!! 
nanti baby Akim gigit muehehhehee 

IKLAN SAHAJA!! JANGAN MARAH ARRRR.....


Follow Blog

Assalamualaikum harini saya nak update nama-nama blog yang saya dah follow sambil-sambil tu bolehlah berkenalan dan mengeratkan silaturahim kan kan. Jadi para blogger yang lain bolehlah follow kawan-kawan kita ni. Manalah tahu belum ada yang jadi follower kan...
Tapi yang kena follow tu follow lah kita orang balik , barulah adil :) Buat untuk suka-suka sahaja. Sebab kadang, saya tak sempat nak baca kat box chat mana-mana yang pernah drop comment follow blog saya. Kesian kat kawan-kawan. Kalau ada yang saya tak follow atau yang tidak ada linknya kat bawah  boleh komen dibawah ya , mungkin saya terlepas pandang, maklumlah blogger suam-suam kuku ni , kejap ada kejap tak ada hehe...