Posts

Showing posts from January, 2014

Felixia Yeap

Image
Assalamualaikum semua Lately busy buat blog bisnes, Page FB Bisnes dan Instagram Bisnes dan seangkatan dengannya hehe Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Tinggal nak photoshoot untuk koleksi-koleksi je lagi. Boleh lagi ka ni jadi model tudung Sdn Bhd? hahaha Tua tak tua da mek oiii.... Siapa mahu jadi model saya angkat tangan!!! hehehe....
Oh ya sebelum tu saya nak INVITE kawan-kawan semua untuk  FOLLOW  FB, INSTA, DAN BLOG  bisnes saya. Follow tau...dan nanti belilah sekali huahuahuahua...
Mohon Likes Saya

INSTAGRAM - AHijabStory

Mohon Follow Saya
SEMUA WAJIB FOLLOW YA :P
Oh ya entry kali ni adalah berkenaan dengan Felixia Yeap.  Seorang model Ex Playboy Bunny. Siapa tak kenal dia kan, yang dulu seksi yang amat dan sekarang sangatlah ALHAMDULILLAH atas perubahan yang sungguh baik.
Siapa sangka dan tiada siapa menduga bahawa Felixia berubah sedikit demi sedikit dan belajar sedikit demi sedikit berkaitan dengan Agama Islam. Syukur Alhamdulillah semuanya atas izin Allah S.W.T tiada…

Bussiness Holiday

Image
Assalamualaikum Bloggers.. Sihat dak??? Takmo sakit-sakit naa... eh napa pula jadi org utara ni hahaha...  saja ja cakap banyak-banyak bahasa. Boleh kan boleh kan hihihi ampun maaf dipinta kalau salah cakap :p kang marah org utara hehe
Bussiness Holiday Ni hah mahu cerita sikit pasal tajuk diatas ni. Haritu pergi KL sambil-sambil cari stock tudung sambil tu jugalah saya ber holiday hehee.. Sikit masa lagi saya akan start balik Bussiness Tudung Online. Korang jangan tak beli pulak.. kang takmo kawan haha gurau ja gurau ja jangan marah naaa
Kali ni saya start dengan jual  SHAWL, BAWAL, INNER SILANG CT, dan RANTAI Excited dah ni nak menjual hehee.... Tapi rehat dulu..rasa perjalanan kali ni macam penat la pulak,... Oh dulu bujang lagi masih kuat, sekarang dah penat angkat akim yang 11kg tu tenaga pon dah kureng wahahha... tua sudah bah -_-
Okay takmo tulis panjang-panjang lagi sebabnya mata sedang sakit 0-0 lupa nak pakai hewhewhew
Jaga-jaga saya mahu share gambar ni hahaha well uolls know m…

Biar Gambar Berbicara

Image
Assalamualaikum bloggers Ok harini saya cuma mahu post gambar sahaja tau.. Belum ada idea mau tulis entry hehe...
Lucu-lucu bah hehe

wanita selalu menghargai apa yang lelaki buat  walaupun hanya sekadar membuka penutup botol hikhikhik Betui daKKKK????

Ni suami mithali sangat ni haha

Genius! STOP Imagine Tapi kalau keadaan betul, ntah macamana kan kan

Kreatif dan menjimatkan

Okay yang ni BIKIN PANAS! Sapa pernah ??? gggrrrrrr

Hahaha idea yang bijak hati-hati kaum perempuan Lelaki memang mulut manis

haha ayam pun pandai fikir sebenarnya nak lari la tewwww

OKAY! yang LAST ni bahaya.. Saya pun tak berani suruh orang masuk rumah hantar GAS tunggu husband ada barulah beli gas kenapalah tak masak beberapa hari hahaha

Jangan Upload Gambar Bayi

Image
Assalamualaikum.. hah entry yang kedua pada hari ni jeng jeng jeng.. Dulu saya selalu berfikir boleh ka upload gambar baby, anak  untuk tatapan umum. Yalah manalah tahu tak boleh ka kan kan
Akhirnya saya dapat juga jawapannya.. Tapi sudah terlambat sebab Akim dah berumur 1 Tahun 1 Bulan. InshaAllah anak kedua nanti tak mahu buat lagi!!

Perlu kita fahami, bayi yang berumur kurang dari 40 hari berisiko kepada 4 keadaan, 2 keadaan permasalahan rohani, 2 keadaan permasalahan fizikal.
2 permasalahan fizikal melibatkan antibodi dan sawan. 2 permasalahan ini akan sang faqir huraikan dalam posting yang akan datang.
Bagi permasalahan rohani, melibatkan Ain dan Ummu Sibyan.
Bagi permasalahan rohani, melibatkan Ain dan Ummu Sibyan.
Sang faqir garis tebalkan pada posting kali ini adalah permasalahan rohani, iaitu Ain dan Ummu Sibyan.
Ummu Sibyan adalah dari kalangan kaum jin yang gemar mendengar tangisan anak-anak kecil terutamanya bayi, maka bagi mengelakkan gangguan ummu sibyan ini, maka Sayyi…

Isu Double Stemcell

Image
Assalamualaikum bloggers dan selamat pagi :) Hari ni cepat ja jari nak update entry.  Sebabnya semalam husband suruh baca PAGE JAKIM dekat FB berkenaan "Double Stemcell" by Phytoscience
Jeng jeng jeng Jom baca sendiri supaya tidak ada kekeliruan, keburukkan dan sebagainya.  Kang nanti orang cakap saya pandai-pandai la pulok...

Saya bukan nak jatuhkan or nak dengki-dengki tau saya cuma share benda yang seharusnya saya share. Untuk kebaikan juga kan. Benda yang kita makan ni kalau tak halal bila campur dalam darah daging kita kan tak baik tu. Nanti boleh minta JAKIM cekkan produk tu halal ke tidak. Sekarang ni STOP la dulu pakai STEMCELL takut betul-betul tak halal....
SO SHARING IS CARING

Terima Kasih

Image
Assalamualaikum Bloggers Pertama kali saya nak ucapkan TERIMA KASIH  banyak-banyak kepada semua bloggers.  Ramai bagi feedback yang menaikkan kembali semangat saya. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas budi baik kalian semua Amin. InshaAllah semoga saya dapat mengembalikan semangat saya dalam dunia perniagaan atas talian hehehe.. Amin..

Kalau macam tu setiap rakan-rakan bloggers saya akan dapat Harga Special bila Shopping di Kedai Online saya nanti hehe.. InshaAllah.
Ok saya nak buat research ni. Boleh kan Boleh kan hehe
Soalan Pertama
Sekarang ni yang korang tengok orang suka pakai apa? SHAWL, BAWAL, atau TUDUNG EKSPRESS ??
Soalan Kedua
Kalau saya jual baju ok tak? saya kira nak custome made. dan saya kira nak jual rantai macam ni ok tak? suka tak?

Soalan Ketiga
Perlu tak saya buat BLOG BISNES atau saya guna blog sedia ada?  (rasa mcm tak best pula klu campur kan kan)  dan Siapa pandai buat BLOG BISNES?(saya bayar upah)
Soalan Keempat
Siapa boleh tolong tambah soalan saya? hehehehhehe…

Berjayakah Aku??

Image
Assalamualaikum bloggers dan Salam Jumaat :) Ermmm semalam kan husband  bagi semangat untuk  start balik bisnes online yang hampir setahun saya tinggalkan :(  Tapi mampukah saya berjaya macam dulu lagi? saya ni jenis yang cepat down..arghhhh!!! malaslah.....  Semangat tolonglah datang semula kepadaku...  Husband siap bagi modal lak tu, tapi saya rasa tak bersemangat.. Takut gagal lagi dan lagi..
Kawan-kawan rasa macamana ya? perlukah saya kembali bangkit atau membiarkan peluang begitu sahaja? Bukan apa dulu saya dah pernah gagal,  so sekarang saya tak mahu buang duit lagi untuk gagal lagi lagi dan lagi :( Please Help Me Allah :(
Sekarang ni dah banyak orang buat bisnes online kan kan..  Saingan memang sangat ramai sekarang ni sampai dah tak tahu nak buat bisnes apa tapi saya memang suka bisnes suka bisnes tudung dan pakaian Cuma saya tak mahu benda-benda yang ketinggalan zaman...
Mohon pendapat kengkawan Bloggers semua ya Terima Kasih Sayang semua Feeling artis la pulok hihihik




Salam Maulidur Rasul

Image
Assalamualaikum Bloggers tersayang semua :) Harini baru dapat update blog hehe... Ada kenduri rumah mertua so bz la kiranya hehe... Oh ya sebelum esok menjelma izinkan saya mengucapkan  SALAM MAULIDUR RASUL BUAT SEMUA UMAT ISLAM semoga Sunnahnya akan kita jadikan panduan dalam meneruskan hidup didunia ini , Amin InshaAllah :)
Sabda Rasulullah S.A.W  "sesiapa yang berselawat kepada ku sekali, maka Allah akan selawat  kepadanya 10 kali" Riwayat Muslim.
Oh ya bagi yang berada di Sabah Jom dengar ceramah Ustaz Kazim Elias. Saya kalau dengar ustaz ni berceramah memang ketawa yang amat dasyat lah hahaha~ opsss terlebih sudah ehehe

Dan yang berada dekat dengan Masjid Jamek Kg, Bharu tu bolehlah pergi malam ni. Isikan masa kita dengan ilmu agama, semoga kita mendapat berkah dari Yang Maha Esa. Dengar ceramah pon boleh dapat pahala tau tau :)

Iklan sebentar bersama gelagat Akim c Gondot hehe

Jumpa Entry akan datang :)


Segmen Jom Terjah !!!

Assalamualaikum bloggers
Sihat Tak ???? Harap-harap semua sihat ya, takmo sakit-sakit :( Beberapa hari ni saya sangat sibuk untuk menghadirkan diri didalam blog ni hehehe oleh itu hari ni saya nak buat "Segmen Jom Terjah"
Hah terjah siapa tu? Nas Ahmad ka? Melodi tv3 ka? mazidul akmal sidek ka? yang pastinya bukan mereka hihihi huhuhu... 
Okay takmo cerita panjang nanti orang bosan sebab saya x reti sangat nak menulis bagai ni haha.  Okey senang ja segmen ni, tak payah nak lumba lari 100 meter pon Kita cuma perlu ikut beberapa perkara yang saya nyatakan dibawah ni ya
Tinggalkan jejak (Link Blog) Pastu bagitahu nak minta FOLLOW ka, ISI TABUNG NUFFNANG ka FB ka INSTAGRAM ka, ATAU lain-lain hal yang tidak melanggar undang-undang hehehe. 
Contoh : http://lizafahmi-iloveuyouloveme.blogspot.com/ Nak minta follow dan isi tabung ye, jangan kedekut tawwww kkekekkee
Faham dok? tak faham lagi tatau la hehehe
MOTIF BUAT BEGINI? Okey kalau ada yang cakap segmen ni merapu ka, apa ka, toksah i…

New Year 2014

Assalamualaikum bloggers Rasanya masih tidak terlewat untuk saya mengucapkan  selamat tahun baru buat semua rakan-rakan bloggers :)
Sambut tahun baru tak? hehe mesti ada yang sambut dengan family, dengan kawan-kawan dan saudara mara kan kan.. Saya sambut dalam mimpi hahaha Seronoknya tidur huahuahua :p
Melangkah alam baru ni, perkara yang orang akan tanya APA AZAM BARU? kannnnnn.... hehe
SO apa AZAM BARU anda semua?
JOM SHARE & DO IT
::: Azam Baru Saya ::::
1 ~ Berhenti shopping macam orang gila (sebelum ni kalau pg shopping mcm tak ingat diri tu anak datuk matuk ka atau golongan biasa hikhikhik)
Okay sebenarnya kalau ikut banyak lagi. Tapi rasanya yang ni paling serius nak buat hehehe
So doakan saya berjaya tau. Saya pun akan doakan anda berjaya. Sama-samala kita berjaya dalam mencapai azam kita. Amin