Posts

Showing posts from November, 2013

Happy Anniversary

Image
Assalamualaikum bloggers akhir tahun ni mesti ramai yang busy kan termasuklah saya. Saya x busy mana pun cuma membusykan diri ada lah hehe..

Alhamdulillah pada tarikh 18.11.2013 merupakan Hari Ulang Tahun Perkahwinan saya bersama suami. Genap 2 tahun membina alam rumahtangga yang terlalu banyak liku-liku nya.  Tanpa saya sedari sedikit sebanyak mengajar saya erti seorang Isteri dan tanggungjawab terhadap suami dan keluarga. Walaupun kdgkala kita hanya manusia yang tidak akan terlepas melakukan dosa namun alhamdulillah saya mempunyai suami yang sangat-sangat penyabar melayan karenah saya hehe Terima Kasih Abah. Dia seorang yang sangat-sangat penyabar
menjadi air ketika saya dalam keadaan marah menjadi lampu ketika saya sedang kegelapan menjadi pelindung ketika saya kesusahan menjadi kawan apabila saya kesunyian menjadi sapu tangan ketika saya menangis menjadi segala-galanya bila saya serba kekurangan

MOHD NOORFAHMI  suamiku yang satu, semoga ikatan perkahwinan kita ini akan kekal hingg…

Tragedi Highland Tower

Image
Asslamualaikum bloggers Sudah tengok Wayang Highland Tower? Dengar-dengar cerita, ada yang tengok wayang tu dipanggung sampai histeria, betul ke?? seram juga kalau jadi sampai macam tu kan. Saya memang tak berani nak tengok tapi keinginan untuk tahu perkara sebenar tu sangatlah tinggi hehehe. So saya pun search la di Internet. Baca punya baca dapatlah saya tahu disebalik kejadian yang sebenar. Marilah kita sama-sama SEDEKAHKAN AL-FATIHAH
Hari ini genaplah 19 tahun 11 bulan Kisah targedi yang telah mengemparkan seluruh Malaysia dimana salah satu Blok Kondominium Highland Tower runtuh dengan begitu menyayat hati dan tragis. 11 Disember 1993 adalah tarikh dimana kejadian itu berlaku tanpa kita sedari ianya telah meragut 48 nyawa. Tragedi tersebut adalah satu-satunya tragedi bangunan runtuh yang pertama dan terburuk setelah Malaysia mencapai kemerdekaan. Highland tower mempunyai 3 blok (A,B & C) dan mempunyai 12 tingkat.
Dibawah ini adalah diantara nama-nama mangsa yang terkorban didal…

Beware

Image
Assalamualaikum bloggers Hah hari ni nak share something yang baik untuk keselamatan kita semua Cuma tak pastilah sama ada betul atau sebaliknya

Dah macam zaman Ali baba dengan 40 org penyamun pulak kan hehe
Apapun kawan-kawan diluar sana hati-hati dan teliti pintu rumah balik nanti ya. Manalah tahu taktik zaman sekarang ni nampak macam mengarut ja kan tapi  hakikatnya hanya penjenayah tu sahaja yang tahu ...
SHARING IS CARING

Terima Kasih Ya Allah

Image
Assalamualaikum Bloggers Sihat ka semua-semua ni? InshaAllah diharap semua sihat-sihat tau. Maaflah sebab lama x update blog ni hah. Baru ja habis kursus seminggu ni. So harini baru ada masa nak update blog hehe. 
Tanggal 2 November 2013 yang lalu ulang tahun kelahiran saya yang ke????  (Cer teka.. Cer teka... hehe)  Alhamdulillah bersyukur kehadrat Illahi kerana memanjangkan usia saya selama ni. Terima Kasih juga Ya Allah atas Segalanya sepanjang usia hidup saya ini.
Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar

Tahun ni dapat juga celebrate birthday walaupun sudah tua hehehe simple tetapi cukup bermakna Hasil suprise daripada my BFF Tim and my Beloved family.
THANKS SO MUCH I LOVE YOU ALL
Next entry saya update pic tau.. masa pergi cuti-cuti hehe.... See u Next Entry Moah Moah...