Zina Ijab Kabul


Assalamualikum bloggers...
hah pagi-pagi ni saya nak share satu benda
ni pun jumpa dekat FB so apa salahnya kita kongsi bersama kan
lagipun benda ni x boleh bawak main-main tau
kita kena tahu! dan harus tahu!
(xda kena mengena dgn pic di atas, saja nak enterprem tu haha :p)











Comments

  1. wah kalo mcm ni mesti ramai pasangan yang mengalami situasi mcm ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah tulah cuma taktaulah sahih ke tak sahih benda ni kan

      ni lah tengah tunggu jawapan dari pendaftar nikah kat sini

      Delete
  2. harap2 si pasangan kat luar takde buat perkara terlanjur ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah selagi pandai menjaga batas diri dan agama :)

      Delete
  3. hrmmm... akk nk bantah sikit boleh..

    setahu akk, dan ramai juga ulamak mengatakan bahawa selagi kandungan tidak mencecah 6 bulan, pasangan tersebut boleh berkahwin, dan berbinkan si bapa cume tidak layak mendapat harta pusaka.
    itulah yang selama ni ustaz-2 dok kata dan rujukan di pejabat agama sekali pun. Akk bukan nak back up mereka yang salah tapi akk rase mcm sesuatu jer dgn statement kat FB yang berleluasa sedangkan kita pon tak sahih lagi dengan kepastiannya.. Mcm ustaz Don kate, jgn percaya sepenuhnya internet sbb internet adalah banyak buruk dari baik. Carilah ulamak dan ustaz bertauliah untuk rujukan..

    apa-apa pon, seandainya rakan2 atau saudara mara kita disekililing yang terlanjur perbuatan, janganlah kita hina mereka, jgn galakkan pembuangan bayi...

    maaf yer akk agak berpanjang lebar di sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups sy pun x percaya sangat.. dpt tahu je hal ni terus rujuk ustaz yg mg handle kes2 gni. tp lom tanya balik apa feedbacknya hehe

      tp kan kak penah gak sy dgr wlupun ank tu blum cecah 6 bulan tetap tak boleh berbinkan bapanya tu. Tetap gak berbin kan Abdullah. tu yg sy tahula..

      tulah skg ni mcm2 kat FB tu kan.. ntah betul ke tak. bagus lg kita shre kenyataan yg mg dr ustaz-ustaz kan kan :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

CAFE ALIF SATAR DISABAH

Cara Ambil Duit Tabung Haji Melalui Akaun Maybank

IMPIAN PERCUTIAN DI HARD ROCK HOTEL PENANG