Wednesday, August 14, 2013

Tutorial Gaya Siti Nurhaliza

Assalamualaikum hai semua =) 
hari ni saya nak update Tutorial Gaya Siti Nurhaliza. Saya ambil tutorial ni kat dalam youtube tapi saya adaptasikan dalam bentuk Gambar sahaja hehe...
Sharing IS Caring kan so bolehlah cuba-cuba...
(Maaf ya kualiti gambar tak senonoh sebab capture from Komputer heeheee)

GAYA 1
Bahan-bahan yang diperlukan :

*1 HELAI SHAWL
*4 BATANG PIN

 * Ambil bahagian hujung shawl kemudian pinkan kat atas inner
 * Tarik shawl ke hadapan dan pinkan juga kebelakang
* kemas-kemaskan shawl anda dan.......
 * kemaskan bahagian hadapan shawl
* dah siap :)
atau boleh juga buat macam ni
* ambil bahagian hujung shawl yang kat belakang tu ( seperti dalam gambar)
 * then letak atas kepala.
 Letakla ikut keselesaan dan kesesuaian muka anda
* pinkan sebelah kiri
* pinkan sebelah kanan
* dah siap....
 Cantikkan :)

GAYA 2

* Letak shawl atas kepala dan sama ratakan kedua belah shawl tersebut
* kemudian ambil bahagian tengah shawl dan bawakan kebelakang
* pinkan shawl

* kemudian akan jadi macam ni
* letak pin atas kepala
kalau tak nak shawl ditiup dek angin bolehla pin kan dikiri & kanan shawl
* Dah siap... mudah kan hehe
 *Atau boleh juga buat macam ni
ambil shawl kiri atau kanan anda
 *kemudian pinkan pada inner anda
 * Tadaaaa.....
Dah siap!!!

Pantas & Mudah
Kalau tak faham bolehlah tanya....
Share:

5 comments: