Spray Ajaib

Assalamualaikum Bloggers harini lambat sikit update blog hehe
 tapi awal je baca blog-blog orang lain :p
Hari ni saya nak kongsi apa yang saya jumpa pagi tadi hehe
Nak tau tak ????
siapa nak tahu Sila Angkat Tangan!!!
hehee...Tipu dosaaaa kekeke
Ok dah dah dah.... Turunkan tangan


p/s : Pic diambil dari My Insta , kalau nampak pic ni kat Insta, saya punyala tu hewhewhew

Apa yang menarik pada pic ni??
Mestilah gambar SPRAY tu kan :)
sapa tau spray ni?
mungkin ada diantara kita yang tahu dan ada juga yang baru tahu 
atau tak tahu langsung kewujudan spray ni.
OK TAK APA
Pasni semua mesti kena tahu ye hehe..
OK.....
Saya tak tahu sangat kegunaan spray ni 
tapi yang saya PASTI spray ni SANGAT BAGUS untuk orang-orang yang nak try pakai shawl,bawal atau inner, tapi takut muka bulat ke, muka besar ke, tak nak shawl or anak tudung melekat kat muka ke atau juga nak tudung stay je tak lari p mana-mana walaupun angin ribut taufan melanda hahaha... 
DAN
(hah yang ni penemuan terbaru saya pagi tadi)
oleh kerana harini sangat malas nak bershawl, so saya decide nak pakai tudung ekspress je. Cari punya cari siap mix and match dengan baju, jumpala tudung yang berkenan nak pakai p pejabat.
Alih-alih tengok awningnya dah remuk-remuk.
Biasalah saya ni diantara orang yang sangat malas nak basuh tudung guna tangan walaupun tudung berawning sekali pun!!!
 no! no! no!
dan diantara tudung berawning yang pernah saya basuh dalam mesin adalah 
TUDUNG ARIANI!!!
Oh no...mahal tu dan awningnya memang sangat sensetif bila dibasuh dengan mesin.
Tapi tahap pemalas saya lagi sensetif dari tudung ariani hahahha
Jadi saya pun dengan rendah hati p la gosok tudung tu walaupun remuk-remuk dah awningnya :(
tiba-tiba teringat spray yang saya beli tu.. saya pun cuba try test sprayla kat awning then gosok macam biasa.
DAN HASILNYA..
mcm tak percaya je..... 
semuanya pulih seperti sedia kala hahaha
awning dah tak remuk-remuk lagi dan trus pakai p keje dengan senang hati



Pic hari tu masa pakai shawl yg sangat lembut materialnya
tapi bila guna spray lihatlah keajaibannya 
shawl langsung tak melekat kat muka so boleh buat muka nampak bujur-bujur gtew hehe
( p /s: baby Akim syok titew hikhikhik :p)

OKAY 
setakat ini saja yang saya nak share untuk hari ini..
SHARING IS CARING RIGHT :)




Comments

  1. Tak pandai sangat babak2 tudung dan spay ni,he!he!

    ReplyDelete
  2. thanx sbb sharing..ouhh de eak bnda gtu.
    cian mira ketinggalan. haha
    nak cari nak cari hihi
    ehh ke akak nak sponsor saya? :p
    baby akim tu mcm nak snyum2 je taw nak snap pic. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha boleh je sponsor... tunggu akak buat GA okay mira wajib ikot hahaha!
      baby akim tu mg kuat bgambar mcm ibunye jgk hikhik

      Delete
  3. akak pernah guna dulu.. senang sangat nak iron tudung..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

CAFE ALIF SATAR DISABAH

Cara Ambil Duit Tabung Haji Melalui Akaun Maybank

IMPIAN PERCUTIAN DI HARD ROCK HOTEL PENANG