Posts

Showing posts from August, 2013

Santapan Minda Part 2

Assalamualaikum bloggers sekalian
Alhamdulillah hari ini kita ditemukan lagi dengan hari jumaat iaitu penghulu segala hari.

Hari yang mana Nabi Adam dijadikan, dimasukkan ke syurga, dikeluarkan dari syurga lalu di hantar ke bumi, hari Nabi adam dimatikan, hari dimana terdapat satu masa doa amat makbul dan Hari di mana KIAMAT akan berlaku.

Bersediakah kita untuk Mati ???

Setiap yang bernyawa pasti akan mati.
Bercerai roh dari jasad.
Tahukah anda bila saatnya anda akan mati?
Bersediakah anda untuk mati?
Pernahkah anda fikir yang anda akan mati tiba-tiba tanpa petanda?

Saya selalu terfikir bagaimana keadaan saya bila mati nanti?
cukupkah amal ibadah saya selama ini ???
Dalam hidup kita ini, sangat mudah untuk kita mendapatkan pahala.
Tapi kita lupa bahawa amat mudah juga untuk kita mendapatkan dosa.
Kadang-kala kita sendiri tidak sedar bahawa kita telah melakukan dosa.
Sebab itulah kita kena selalu memohon keampunan pada Allah.
Allah itu Maha Mengampuni dan kita seharusnya malu padaNya k…

Kenapa Tension ???

Assalamualikum bloggers Okay!! harini saya sangat tension! Tension! Tension! Tension! Argghhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tolong...Tolong.... hurmmmm
CAKKKK!!!! hehehe.....sebenarnya harini nak tulis pasal 
KENAPA ORANG STRESS ATAU TENSION??
Ada 3 keadaan atau situasi setiap hari berlaku dalam hidup kita :
Perkara yang kita boleh kawal Perkara yang boleh kita pengaruhi untuk diubah Perkara yang diluar kawalan kita
KENAPA ORANG STRESS ??
Sebab bila mereka cuba mahu merubah sesuatu atau situasi yang bukan didalam lingkungan kuasa mereka atau yang boleh dikawal oleh mereka.  Contoh, mereka tension dengan masalah ekonomi dunia, atau mereka stress dengan masalah ais yang semakin cair di Kutub Utara sedangkan semua itu bukan sesuatu yang mereka boleh kawal, tapi apa yang mereka boleh kawal atau pengaruhi ? Mereka boleh perbaiki ekonomi diri mereka dengan berniaga atau mereka boleh menanam lebih banyak pokok dirumah, atau memperbaiki diri dengan belajar kitab tauhid jika risau tentang masalah …

Jodoh Itu.....

Image
Assalamualaikum bloggers sekalian & Selamat pagi How You Today ??? Insha Allah semoga semuanya berada didalam keadaan yang baik-baik sahaja. Amin. Kalau yang sakit-sakit tu cepat-cepat makan ubat ok! Orang kata lebih baik mencegah daripada merawat kan :) Pada yang tengah bekerja tu saya ucapkan selamat menunaikan ibadah yang Allah telah amanahkan pada kita. Semoga rezeki kita diberkati Allah S.W.T Amin. Kerja itu satu ibadah, jalani iya dengan seikhlas hati :)
Ok, jom kita bercakap mengenai jodoh... Mesti korang banyak pengalaman hal-hal jodoh ni kan :p Saya pun macam tu jugak dan semua orang pun akan melaluinya juga
Bagi yang belum dapat jodoh mesti rimas kan bila orang tanya 
Dah ada Buah hati ke? Mana buah hati? Bila nak kahwin?
Korang pernah tak, kena tanya macam ni dan apa feedback korang???
Apa pun yang orang tanya mesti masing-masing ada jawapan tersendiri kan Jawapan penyelamat yang selalu orang cakap "Belum sampai jodoh lagi" heheheee
Dulu teringat jugak, ber boyfr…

Jamuan Raya Office

Image
Assalamualaikum bloggers.. Hari ni lewat sikit update blog sebabnya office saya buat Jamuan Raya  a.k.a  Hari Bertemu Pelanggan dan saya ditugaskan untuk menjaga meja V.I.P Lenguh kaki berdiri melayan tetamu V.I.P ni walaupun pakai kasut wedges ja, kaki tetap sakit. tak henti-henti bekerja dari start jam 9 pagi sampaila jam 1 tghari tadi. Pastu petang tukar syif dengan orang lain pulak. V.I.P nya tak ramai pon 2 orang je hahaha tapi petugasnya 8 orang haha... Nak bagi layanan first class sungguh-sungguh gitu. Menu harini tersangatla banyak. Macam-macam ada....... Ok dah penat sangat dah ni jom tengok hasil tangkapan saya harini :)
Mula-mula kenala tangkap pic sendiri dulu kan hihi :p
Yang ni Cik Ruhana Penolong Pengarah Pendakwaan kami Orangnya sangat best, macam budak-budak Bujang pun lagi.....
Selamat datang ke Majlis jamuan hari raya  jabatan agama islam wilayah persekutuan labuan
Meja V.I.P Sangat simple

 V.I.P Corner laaaa sangat hikhikhik :p
 Taklimat sebelum tetamu datang  mac…

SabtuDay MingguDay

Image
Assalamualaikum Bloggers, dah baca entry saya yang lepas ??? Tak baca RUGI Wooooo..... hehehe :P Macamana cuti korang semua?  Buat apa? Pergi mana ? Dengan siapa ? alahai menyibukla pulak haha Jangan Marah :p Sharing is Caring kan kan kan :)
Minggu lalu tak banyak sangat aktiviti yang saya buat. Sabtu tu pergi open house rumah sepupu suami Pastu ahad berjalan-jalan kat pantai. Jumaat waktu malam tu pula kempunan nak makan satey! Sebabnya budak tu lupa nak bakar sate yang saya order 20 cucuk! Huh menyirap jugalah sikit darah saya ni. Dahla time tu teringin sangat nak makan sate.  Pastu sanggup tunggu lama lagi. Sekali tanya dia boleh cakap lupa! WHAT??!!!!!!???? Terus balik rumah dengan mood sedih dan marah. Husband siap bawa cari di tempat lain. Tapi semuanya dah tutup! Terima kasih Encik Suami bersabar melayan karenah isterinya ini hikhikhik :p Tapi takpa, Sabtu tu lepas pegi Open House tu terus suami bawa pergi beli sate dekat Gaya Street. Orang kata sate abang tu paling sedap d KK…

Apa itu Groupon?

Image
Assalamualaikum bloggers, 4.18 a.m sekarang ni mesti ramai yang tengah tidur kan saya ni dah tidur tadi tapi dah terbangun balik last-last  mata dah tak boleh nak lelap balik so, baik update blog kan. lagipun tak sabar ni nak share satu benda yang best dan  anda harus download tau hehe FREE je tak payah bayar pun hihi
Ok, Siapa tahu apa itu groupon? ada yang dah download ke atau ada yang tak tahu langsung? saya pun baru je tahu benda ni akak saya yang bagitahu. Mula-mula tu macam malas je nak download sebab tak suka sangat download-download ni hehe tapi semalam terbuka pula hati nak download hehe so saya pun download la kat iphone ni Ok jom tengok apa itu groupon LOADING..............
senang je nak download ni pegi je kat App Store kat HP korang then type Groupon. Pastu ikut langkah-langkah selepas itu.   masukkan email, negara dan bandar. Bila semua dah Ok...


 akan keluar macam ni. Ada 3 coloum Travel, Featured & Shopping Macam gambar-gambar kat bawah ni

Siapa minat Travel tapi …

Santapan Rohani Part 1

Image
Assalamualaikum bloggers & Salam Jumaat buat penghulu segala hari. Semoga hari ini kita akan lebih mendapat keberkatanNya diatas segala apa yang kita lakukan dengan Ikhlas Amin. Hari ini saya nak berkongsi satu tajuk iaitu  "Sedih Itu Racun Jiwa". 
Siapa pernah tengok tv3 rancangan Motivasi Pagi ?? Biasanya saya akan on tv pagi-pagi waktu nak iron baju atau urus anak. Sambil-sambil tu bolehlah dengar Motivasi Pagi. "Santapan Rohani" la katakan :) Ok, ambil sedikit masa untuk kita sama-sama mendengar santapan rohani untuk hari ini :)


Ok dah habis dengar kan ?


Jangan sedih-sedih lagi ya :)

Spray Ajaib

Image
Assalamualaikum Bloggers harini lambat sikit update blog hehe  tapi awal je baca blog-blog orang lain :p Hari ni saya nak kongsi apa yang saya jumpa pagi tadi hehe Nak tau tak ???? siapa nak tahu Sila Angkat Tangan!!! hehee...Tipu dosaaaa kekeke Ok dah dah dah.... Turunkan tangan

p/s : Pic diambil dari My Insta , kalau nampak pic ni kat Insta, saya punyala tu hewhewhew
Apa yang menarik pada pic ni?? Mestilah gambar SPRAY tu kan :) sapa tau spray ni? mungkin ada diantara kita yang tahu dan ada juga yang baru tahu  atau tak tahu langsung kewujudan spray ni. OK TAK APA Pasni semua mesti kena tahu ye hehe.. OK..... Saya tak tahu sangat kegunaan spray ni  tapi yang saya PASTI spray ni SANGAT BAGUS untuk orang-orang yang nak try pakai shawl,bawal atau inner, tapi takut muka bulat ke, muka besar ke, tak nak shawl or anak tudung melekat kat muka ke atau juga nak tudung stay je tak lari p mana-mana walaupun angin ribut taufan melanda hahaha...  DAN (hah yang ni penemuan terbaru saya pagi tadi…

Buat Semua Wanita Muslim

Image
Assalamualaikum semua..  Hari ni saya nak berkongsi satu cerita yang menyayat hati. Semoga kita para wanita dapat jadikan semua ini sebagai satu ikhtibar dan panduan dalam kehidupan kita seharian.
Al-Fatihah....




Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yang akan ditarik masuk ke neraka OLEH WANITA!!! Mereka itu adalah Ayah, Suami, Abang, dan anak lelakinya. Lihatlah betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yang bergelar Ayah, Suami, Abang atau Anak lelaki harus memainkan peranan mereka.
Peringatan untuk diri sendiri juga