Friday, October 28, 2011

Thursday, October 6, 2011

Kadang-kadang

Kadang-kadang,

Kerana terlalu sayang dengan seseorang,
Allah ambil dia dari kita.
Allah jarakkan kita dengan dia.

Untuk uji kita.

Masihkah kita sayang pada yang MENGURNIAKAN rasa sayang itu
Masihkah kita sayang pada yang MENGANUGERAHKAN rasa sayang itu.
Dan masihkah kita percaya pada aturan DIA.

Untuk sedarkan kita.

Bahawa ada DIA yang perlu lebih kita sayangi, lebih dari segala-galanya.

Dan

Kadang-kadang,

Allah ambil juga kembali orang-orang yang tidak kita hargai.

Saat Allah jarakkan kita,

lalu timbul rasa rindu dan menyesal,

Itu bukan untuk menghukumi kita.
Tetapi untuk memberi pengajaran.
bahawa bila kita tak mahu menyayangi mereka,
Allah akan mengambil mereka untuk disayangi lebih dari yang mahu kita lakukan

HARGAILAH

Bila anda telah dapat seseorg yg sgt menyayangi kamu
sebelum Allah tarik kembali dia dari kamu
Hanna Liza

Wednesday, October 5, 2011

From K.L tO Labuan

Welcome Home To bORnEO
Assalamualaikum... Long Time x tulis2 di Blog ni ^_^
Masa ni sy berada di Labuan ... Transfer di sini beberapa hari yg lalu...Alhamdulillah dapat jugak pindah walaupun banyak halangan. Pindah sebulan sebelum kawin. itulah yang dinamakan rezeki org mau berkahwin
Lebih kurang 43 hari lagi saya akan melangkah ke alam perkahwinan.. ermm macam lama lg kan ehhe tapi kawan2 ramai sudah yg tanya persediaan kawen mcmana ok ka tidak?? and I replied with a sweet smile...
InsyaAllah ada beberapa perkara lagi yang belum siap. Bilik Pengantin, Ujian HIV dan Borang Nikah.


Perasaan sedih sangat2 bila terpaksa meninggalkan insan yg saya sangat2 sayang di sana. Dia banyak membantu dan menjaga saya sepanjang saya berada di sana. walaupun baru setahun lebih mengenali dia tapi sangat2 cukup bermakna buat saya. Tapi cepat atau lambat saya akan tetap meninggalkan dia untuk membina keluarga yang baru dalam hidup saya. 

Terima kasih My friend... u r so meaning to me.. maafkan saya yang banyak menyusahkan hati kamu. semoga kebahagiaan itu kekal milik kita bersama. Happy dapat kenal dengan kamu semoga ikatan ini akan kekal hingga nafas yang terakhir. My mami always said it is not easy to find a good friends.
Fatimah Mohammed Osman



I will always remember that there is a someone love me so much.

Hanna Liza